söndag 29 september 2013

Liten älskling blev 2

Vad fort tiden går! Förra söndagen blev Grynet 2 år! Galet ju.. Vi firade henne först på lördagen tillsammans med morbror, moster och kusinerna samt mormor och morfar. På självaste födelsedagen kom ytterligare 14 gratulanter. Många presenter blev det och en mycket nöjd Gry. Maken gjorde grymt goda tårtor (jag bakade bottnarna så fick han styra med resten) och sedan hade jag gjort chokladrutor med sesam-, solrosfrön och pumpakärnor på, drömmar och vanliga kanelbullar. Var en utmaning att få i Ida rätt insulin men vi gissade rätt och hon hade fina värden efteråt. Gry är en riktig bulltjej, ville hellre ha bulle före pappas chokladmoussetårta med hallon t.o.m.!!!

Har i veckan tänkt tillbaka på tiden som gått sedan hon gjorde sin entre i våra liv och vilken utveckling barn gör! Från att vi kämpade med amningen och fick åka in till barnmottagningen (vilket läkaren där ansåg var löjligt krav från bvc men ändå..) till idag ha en tjej som mumsar glatt i sig det mesta "hälv". (själv är svårt att säga tycker Grynet) Eller när hon kämpade i flera timmar med att vända sig från rygg till mage för att idag klättra i berg och upp på köksbänkarna. Hon räknar obehindrat fram till 10 (15 med lite sufflörhjälp) och rabblar upp veckodagarna som ett rinnande vatten. 5-7 ordsmeningar och säger ofta till när hon anser hon ska få tala först. Barnmorskan som förlöste (ja, hon som var i bakgrunden ska jag väl säga då vi ju hade en barnmorskestudent som förlöste egentligen) hade verkligen rätt i sitt uttalande om att ingen kommer sätta sig på den ungen!
Gry älskar att sjunga, läsa böcker, måla och vara ute. Hör hon att vi säger någon ska någonstans ropar hon högt "Oschå mä!" Hon älskar när det händer något och vill gäärna vara med då. Vi var på en av gudsystranas femårskalas i fredags och farmodern där sa flera gånger att "hon är då inte blyger". Nä, verkligen inte men hon vill ändå gärna veta vart vi finns, checkar liksom av med oss.

Mammas älskade gostrollunge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar