tisdag 12 februari 2013

Melodifestivalen, deltävling 2 i Göteborg.

På julafton har vi som tradition att på morgonen öppna en julklapp var som Tomten lämnat i julstrumpan på natten. (samtidigt som han ätit upp julgröten som står på trappan och lagt alla julklapparna under granen, han hinner ju inte komma till alla på dagen..) I 2012 ås julstrumpa låg det tre kuvert och ett litet paket. Paketet var till Grynet, de tre kuverten var ett till Ida, ett till maken och ett till mig. Ida hjälpte lillasyster att öppna sitt paket och såg aningen besviken ut när hon sedan skulle öppna sitt kuvert. Hon tog god tid på sig och försökte analysera om det ändå inte var likt mammas handstil där texten löd "God jul Ida. Kram Tomten" (första gången det var bra att kunna skylla på c-uppsatsen att jag hade då rakt inte haft tid att skriva några kuvert!) ;-)
Sedan började hon öppna.. Alla som någonsin beställt en biljett vet att det är mycket, å jag menar MYCKET text och relativt svårt att tyda vad som egentligen står bland all denna text. Men så började hon ana och ta in vad som faktiskt stod. Melodifestivalen i Göteborg 2013.. Är det sant frågade hon flera gånger. Ska jag..? Ska ni med?? Ååååh!!
Hela dagen gick hon som på moln och när far och morföräldrarna kom sedan för julmiddag mm visade hon stolt fram sina biljetter och var jublande lycklig. Lyckan blev inte mindre sedan när en av julklapparna som vi fick var en övernattning på Barken Viking samma kväll som "mellon". Utan lillasyster dessutom!! I ett barns värld är en vecka lång tid, nu var det mer än 7 veckor tills hon skulle få uppleva detta..

Men i lördags var det äntligen dags! Hon hade "tränat" lillasyster i att sova hos farmor och farfar och vi hade kollat upp tågen. Klockan 11.53 klev vi på tåget och for de dryga 31 minutrarna till Götet som det nu tar. (istället för över 60 som det tog förr..) Ida fick många förmaningar av farmor att hålla sig nära oss och helst skriva upp våra nummer på sin arm (även om Ida påtalade flera gånger hon faktiskt kan dem utantill..)

Först på vårt program stod SHOPPING! Maken var väl kanske halvnöjd när vi stövlade in i femtioelfte klädbutiken men Ida var nöjd. :-) Vi hade bokat bord på Hard Rock Cafe och vi åt en sen frukost så istället för lunch nöjde vi oss med en fika. Sedan var det dags att leta oss ned mot hamnen och båten som skulle bli vårt "hem" för natten. Urmysig kabyss och fräscht badrum med toalett och dusch. Vi slappade och drog oss sedan mot Hard Rock. Löjligt nog måste man hänga in sin jacka för 20 spänn stycket så där förlorade de min aptit på att ge dricks men både saftiga priset och garderobsavgiften fick göra att notan var jämn när den kom in. Från Hard Rock gick vi vidare mot Scandinavium och den stora festen. Ida var helpirrig!

Väl frammen var vi långt ifrån ensamma och det var både trångt och svårt att få överblick. Vi behövde inte lämna in våra jackor, vilket de som sitter framför scenen måste då det ju är tvinspelning. Det var mycket gratisgrejor att plocka åt sig av men vi nöjde oss med några få :-) Vi var tidiga att hitta våra platser men det var skönt att veta vi inte behövde komma med andan i halsen och missa något spännande. Oj vad många kändisar som drällde omkring. Bortsett från låtskrivarna, artisterna mm var det många fler. Kul att se dem i verkligheten. Pernilla Walhgren är verkligen kort, Ola Lindholm är grymt smal och lång, Sean Banan inte så lång men en riktig spjuver och fina goa Louise Hoffsten.. Jag blir stum hur imponerad jag blir av hennes järnvilja att trotsa sin sjukdom. Wow!!!

Vi satt på allra nedersta raden på läktaren och hade bra uppsikt mot greenroom, vilket jag kollade mer än på scenen under uppträdena. Det hände såå mycket där hela tiden! Nästa artister kom in, låtskrivarna ställdes upp, föregående artist kom ned för att sätta sig vid "sitt" bord. Å allt detta skedde typ 10-15 meter ifrån oss!
Jag brukar säga när jag hört låtarna vilka som kommer gå vidare och till andra chansen. För det mesta har jag hyfsat rätt. Ida blev sur på mig då jag sa att jag inte trodde på Anton (även om hon höll på Sean) Sorry to say Anton men skaffa en egen stil istället för att kopiera nästa gång och hångla inte upp kameran, sånt vinner du ingen respekt med.. En låt som jag var övertygad skulle gå till andra chansen var dock Joacim Cans låt Annelie. Den förtjänar verkligen inte att komma sist!! Jag lovar, den kommer gå var på min spotify när den släpps!!

Som alltid när någon är roligt så går tiden grymt fort och helt plötsligt var tiden ute och allt över. Vi tog god tid på oss att komma därifrån, av två anledningar. Kanske.. kanske skulle någon av artisterna komma förbi så man fick en chans att ta kort, sedan är det ju knappast någon ide att knö sig ut med en massa andra människor bara för att man ska ut. Tyvärr kom ingen artist så nära att vi kunde fota och vi gav oss ut i snöblasket. Vi letade oss till en buss/spårvagnshållplats och inväntade en spårvagn. Vi försökte få med Ida på en buss men är man i Götet åker man spårvagn. Punkt! Till slut kom en och vi åkte till Nordstan, Ida ville ha en Loka. En promenad till en 7eleven och sedan till båten och det var 3 slagna hjältar som såg slutet på Plura innan det var sängdags. Klockan ställdes på 8.30 för att hinna njuta av frukostbuffen.

Söndagmorgonen var vi trötta men efter frukost väntade mer shoppning innan vi skulle fara med min bror och svägerska hem till vår lilla stad. Vi fick skjuts till svärföräldrarna och lilla Grynet. Att man kan sakna någon så grymt mycket!! Gullungen!

Men vår summering av helgen får bli Idas ord, som hon sa säkert 50 gånger.. Detta var den bästa julklappen någonsin! (och ja, den blir svårslagen men upplevelser slår högt så nog ska vi kunna toppa detta.. ) ;-)

Lite bilder från vår kväll,

Publiken har börjat blåsa upp sina ballonger och viftar lite med dem. De fick sedan instruktioner om när och hur de skulle vifta och visa sina skyltar mm.


Nu kööööör vi!!!

Gina och Danny var ute och sa hej till publiken innan allt startade. Gina sa hon skulle bla ta bort sin bajskorv som hon hade på huvudet.. Idas kommentar när hon väl äntrade scenen sedan, Oj, hon glömde nog ta bort korven.....

Sean Banan på väg till sin plats i Greenroom. 

Artisterna satt och väntade på sin "dom". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar