tisdag 19 juli 2011

Shopping

Uj! Idag blev det både storhandling inför båtsemester (igen) samt en tur till Ikea. På Ikea blev det sedvanliga traskandet och gluttandet för att få lite tips om hur vi kan ändra lite för att få en nyhetskänsla även med små medel. Sedan blev det väldigt mycket köpt till Liten så klart. Som väl är så har vi de stora och lite dyrare sakerna kvar så som vagn, skötbord, säng mm men behövde köpa badbalja, skötbädd och haklappar bland annat. Min mor broderade in Idas namn på haklapparna hon hade som liten + att hon gjorde någon liten symbol tex en ballong eller en båt. Det tyckte Ida var så fint så hon bestämde att mormor ska göra så även till Liten. Sedan blev det lite ljus köpta (dock inga värmeljus!) och så har vi ju tagit bort vår sovrumsdörr (pga att källardörren och sovrumsdörren går i varandra och jag vill ha speglar på den väggen som vår sovrumsdörr alltid skulle stå öppen emot) så vi köpte idag gardinstänger som vi sedan ska sätta upp gardiner på för att liksom ha som draperi framför dörren. Liten kommer ju sova i vårt sovrum första tiden och då kan det vara bra att kunna dra för lite för insyn/utsyn men ändå kunna höra om/vad som händer.
Som alltid när man är på Ikea kommer man hem med mer än vad man planerat köpa. Fick köpt mig lite mer burkar att ha kakor mm i. Ikeas serie 365 är kanonbra att ha hembakt i. Samt att jag köpte två burkar som är lite djupare för att kunna skicka med maken lunchsoppa i höst. (hösten är ju soppornas tid.. Eller grytornas..) På vägen hem stannade vi till i Kungälv på en hamburgerbar vid namn Oscars. Har du vägarna förbi så prova deras hamburgare, eller pizzor. Värt omvägen kan jag meddela. Vi har även goda vänner som bor i Kungälv så vi kikade förbi dem när vi ändå var där. Har inte sett dem på ett tag så de tyckte jag blivit lite rund.. ;-)
I bilen hem somnade Ida en stund vilket ledde till att hon nu i kväll haft svårt att somna. *suck* Väl hemma målade maken på sista gaveln, den ska vara klar i morgon för då åker de till Skara sommarland. Är inte gaveln klar, blir det ingen resa. (maken som bestämt) Jag ska inte med dit, inget kul att gå med sammandragningar där, där inget finns för mig att göra mer än gå eller sitta på någon bänk. Tror jag ska shoppa lite mer inför bebisankomsten. Nu börjar det ju närma sig och även om vi har en del kläder kvar, så vill jag allt köpa lite nytt med. Måste hitta lite mössor, man får tydligen inte låna något längre pga alla stölder utan måste ha med sig allt själv. Filtar, kläder, mössor mm. Undra om man får det där blöjpaketet i varje fall?? (tur Maxi ligger nära sjukhuset annars..)
Dock så är shopping jobbigt. Ja, inte själva shoppandet utan mer att knata runt. Fogarna skaver, höften kärvar och ibland undrar jag om jag har astma eller något för det känns som jag inte får någon luft. (vet dock så inte är fallet utan det är för jag är gravid och gravida har svårt med andningen pga ökad blodvolym samt att bebisen trycker ihop lungorna mm) Än så länge har jag dock ingen ödem så jag ska nog vara nöjd ändå ;-)
Jaja, vi får se hur morgondagen avlöper. Nu ska jag och sprattelspöket försöka sova igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar