lördag 28 juli 2012

Dalarna

Just nu befinner vi oss i Dalarna och stugan. "Vår" stuga är egentligen svärföräldrarnas stuga som svärmor ärvt efter sin far som bodde i den som barn. När Ida var mindre kallade hon stugan för "det ruttna huset". Inte för att stuga är ofräsch eller så på något vis utan endast för den inte är målad i falurödfärg som de flesta andra. Nej, stugan är brunsvart med faluröd och blå fönster och förstukvist.

Innan vi for hit var vi hos våra vänner i deras stuga utanför Avesta. En urcharmig stuga med en härlig altan. Ida har frågat några gånger varför inte vi också har egen stuga men vi hoppas vi inom snar framtid får ärva släktstugan, något som hon nu väntar på då hon vill få det lika fint som hennes kompis har det och slippa släpa allt fram och tillbaka varje gång. :-)
Hos våra vänner var det mys, bad och lite loppisbesök som stod på agendan. De stora tjejerna lekte och Gry var med oss. Hon somnade relativt sent på kvällarna vilket gjorde att de stora kunde umgås på kompisens rum och vi andra fick lite lugn och ro.
Våra vänner kommer komma hit och mysa med oss om någon dag och då ska vi bla besöka Dalahästfabriken och Våmhus där det finns mycket fin hemslöjd. Ev ska vi besöka Orsa Grönklitts Björnpark men vi kikade på deras hemsida och priserna var rätt höga.....

Vädret här just idag är halvroligt men i morgon lovar de bättring och då blir det troligen bad i Orsasjön som ligger ett stenkast härifrån. Idag har vi varit inne i Mora och köpt lite dalafint. Ida har genom åren fått röda Dalahästar så nu får Gry få blå så de kan hålla i sär vems som är vems i framtiden. Såg en otroligt fin Dalahäst i en butik med det nätta priset 2200:- *pust* Men som maken sa, med material, arbete och tiden det tar så är det nog rätt billigt för skulle man göra en själv skulle det ta många veckor.. (de är ju handtäljda och handmålade..)

Nåväl, vi mår allesammans bra och har det gott tillsammans. Skönt med lite semester och att bara få umgås utan "kravet" på att greja en massa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar