fredag 24 februari 2012

Fredagsmys

I går kväll bad Ida att få sova i vår säng och givetvis fick hon det. Så i morse vaknade hela familjen tillsammans med Gry vid 8-tiden. Lite mys och sedan medan jag ammade Gry så åkte maken och Ida och handlade då vi tänkt oss åka upp på ena berget för att gå på Kungajaktsmuseet samt grilla lite korv. De kom hem och vi åt frukost efter att Gry fått sin morgongröt. Sedan packade jag picknick korgen och på vägen skulle vi bara lite snabbt in på banken för att fixa tjejernas sparkonton. Det där med lite snabbt blev längre än planerat.. Men nu har vi flyttat Idas och öppnat Grys så vi är allt nöjda ändå.
Väl uppe på berget var Ida ivrig och bubblade konstant. Gry var nöjd en stund men sedan blev hon kinkig. Hon fick flaskan medan jag och Ida gick tipspromenaden. Ida blev även ansiktsmålad som en varg.
Vi kikade runt en sväng och sedan gick jag med Ida på en föreläsning om vargar. Visste du tex att det är över 200 år sedan vargen dödade en människa och då var det en "tamvarg" som blivit tillfångatagen som valp och sedan utsläppt då den blivit stor utan kunskap att kunna jaga varpå den tog det lättaste den visste; småbarn. Det finns ca 250 stycken vargar och folk är livrädda för dem medan vi borde vara betydligt räddare björnarna som ju angriper människor lite då och då. De är dessutom inventerade till att vara minst 3500 individer...
Vi grillade sedan korv medan Grynet slocknade innan vi ens hunnit ut från museet. Sedan fick Ida köpa sig något i shopen på museet och så for vi hemåt. Ida önskade att få sova hos antingen mormor och morfar eller farmor och farfar så hon ringde dem och i natt blev det morföräldrarna. Gry somnade och när hon till slut vaknade igen så for vi ned allesammans. Fick varsin bakad potatis och så åkte vi hem igen. Nu sover Grynet och vi ska snart göra henne sällskap. Vi funderar på att se om vi kan åka på lite babysim i morgonbitti. Men det är i morgon det :-)

1 kommentar:

  1. Vilken härlig dag! Hoppas ni får det bra på babysimmet. Båda mina gossar har älskat det.... Kram

    SvaraRadera