söndag 5 februari 2012

Nya bilen

I måndags fick vi ju som sagt lämna ifrån oss vår älskade Saab :-( Vi lånade min fars bil till tisdagen och lämnade igen den vid lunchtid och blev sedan helt billösa. Det var en upplevelse när man haft egen bil sedan 95. Men vi hade storhandlat så vi skulle klara oss en vecka minst i varje fall. Trodde vi.. På onsdagen när vi skulle gå ut på långpromenad jag och maken med Grynet så upptäckte maken att kaffebönorna var slut! Kris och panik! Att det fanns kaffe i skåpet så han kunde göra vanligt kaffe spelade ingen roll. Vi gick till närbutiken men nepp, inga kaffebönor fanns där. För att göra en lång historia kort så slutade det med att maken övertygade Ida om att cykla med honom till det stora köpcentrat och köpa kaffebönor. I nysnö och relativt kallt väder.... Mutan till Ida var en tidning men blev även två par skor.. Nåväl, alla var nöjda och glada så :-) (två par vinterkängor för 149:-)
På torsdag ringde firman vi köpt bilen utav att den var hos dem och klar för leverans. Maken ringde svärfar men han var upptagen så det blev tåg till Göteborg och buss till Kungälv där bilen hämtades. Och hem kom en lycklig make som blivit glatt överraskad över bilen skick. Den har gått rätt många mil för sin ålder men ändå jättefräsch och kanonbra växellåda som maken är grymt nöjd med.
Jag körde den första gången igår, i massa snö och lite lätt halt väglag, och måste väl säga den är bra. Ingen Saab men likvärdig ;-)
Barnvagnen får plats, bältena räcker runt babyskyddet och det fanns två cigguttag i baksätet så tjejerna kan se på film sedan när vi åker längre sträckor och jag slipper sitta bak. Och så det vi saknat mest, det finns en dragkrok! Och den ligger liksom under bilen så den syns inte när man inte behöver den. Snyggt!
Nu längtar jag till barmark så jag kan prova bilen lite mer men först blir det nog en tur till GeKås. Blir spännande att se om vi får plats med något hem då vi får ha med barnvagnen, som tar nästan hela bagaget..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar