måndag 27 februari 2012

Premiärbadet

I lördags åkte maken, jag och Gry till badhuset för att prova på babysim med Grynet för första gången. Hade tänkt börjat tidigare, kanske inte lika tidigt som med Ida som var 6 veckor när vi började men hade absolut inte tänkt det skulle gå 5 månader.. Hade kikat på kurserna på badhuset här i stan men dels tyckte jag det var dyrt och så skulle jag få göra det helt själv samtidigt som Ida skulle få sluta skolan och komma hem till ett tomt hus. Lockade inte alls.. Istället fick jag syn på att varje lördag är det drop in på badhuset i stadsdelen vi bodde i förr. Och där får även Ida vara med och då kostar det 70 kr för oss allesammans.
Vad tyckte Gry nu då? Jodå, hon njöt av det varma goa vattnet och hon är ju så pass gammal att det där med att ligga på rygg var absolut inte intressant. Nä, magläge skulle det vara och hon sparkade med fötterna och flaxade med armarna. Ledaren kom och visade hur vi skulle hålla henne och antingen tyckte hon vi gjorde helt rätt eller så hade hon fullt upp med mer kända badgäster för vi fick ingen mer hjälp direkt. Men vi gick som sagt med Ida från det hon var 6 veckor till 1,5 år ca så vi fixade det bra själva. När vi gått runt med Grynet ett tag så frågade jag maken om han tyckte vi skulle testa att dyka med henne. Sagt och gjort, jag som hade henne fick den stora äran att göra premiärdyket och det gick jättebra! Vi testade en gång till lite senare men då var hon så nyfiken på några andra barn i bassängen att hon fick sig en kallsup och då hade vi även badat 35 minuter.
Maken hade henne i omklädningsrummet så jag blev klar först och stod en stund och väntade på dem. Insåg det var tydligen ovanligt att papporna hade barnen med sig för alla de andra mammorna hade sina med sig. :-) Nästa vecka kommer jag få ha Ida med mig i varje fall :-)
Efter badet fick hon en flaska i bilen och slocknade som en stock. Ida hade sovit hos mina föräldrar så vi skulle hämta upp henne där. La dock Gry i vagnen och gick runt slussarna medan hon sov. Väl tillbaka fick vi lite lunch innan vi fick åka hem för att Ida skulle på kalas och sedan sova hos farföräldrarna.
Men, det gav mersmak och på lördag blir det som sagt en familjeutflykt av det hela :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar