lördag 3 mars 2012

Babysim

Ja, då var det lördag igen då och för vår del betyder det nu för tiden babysim. Idag fick även Ida följa med och hon tog givetvis med sig sin kamera som går att fota under vattnet med. Så nu finns det både bilder och videosnuttar på när Gry dyker och plaskar omkring.
En av makens barndomsvänner med familj var där och det visade sig att skiljer en månad på våra töser. Kul! Kul även för papporna sedan i höst när de båda ska vara pappalediga.. ;-)
Så badhuset vi simmar i ligger i stadsdelen vi bodde i förr ville Ida vi skulle åka och kika runt lite. Hon ville se vårt förra hus och området där och så åkte vi upp där maken är uppvuxen och svärföräldrarna bodde förr. Är en lite knepig känsla att se sitt gamla hus. De har inte gjort något direkt med huset utvändigt och i trädgården såg det sig mest likt ut med men de hade huggit ned den 100-åriga kastanjen.. Samt lönnen som satt sig samma år som vi flyttade in var borta. Det ligger något i att man inte ska åka tillbaka när man flyttat...
När vi kom hem körde maken igång att tvätta den skitigaste bilen på denna sidan älven och jag tog en snabbpromenad med Gry som egentligen borde fortsatt sova efter simningen men icke! När maken var klar med bilen tog han med sig henne in och jag sopade gatan så Ida skulle kunna måla med gatkritor. Dock så blev vi så hungriga så vi gick in. Igår kväll gjorde jag en sats med kalljästa frukostbullar som jag bakade hälften av till frukosten och nu tog andra hälften till de färska räkorna vi köpte igår. Behöver inte säga det var en himmelsk lunch va? ;-)
Kom sedan på jag ju inte bakat något på ett bra tag (en vecka är lång tid för mig..) och frågade familjen vad de ville ha. Maken och Ida dividerade en stund och sa först rulltårta. Då frågade jag vilken sort och på något sätt drev vi ifrån rulltårtan till att det blev en Banoffee pie istället. Så på med vatten i en kastrull och i med en burk kondenserad mjölk. Då den ska koka i 2 timmar så dämpades ju inte mitt baksug så det fick bli en sats med mums mums också. Dock så råkade jag ta 2 gelantinblad för många så istället för att kasta dem så blev det även en sats med panna cotta... *vojne* Tur jag bokat träning i morgon fm ;-)
I går köpte jag en laxsida som vi ska tillaga till middag, men vi kan ju inte äta en hel sådan själva så vi ringade mina föräldrar så de kommer upp på middag. Får väl se om Ida åker med dem sedan eller om hon blir kvar hemma.. ;-)
Nu är maken ute på promenad med tjejerna så jag ska ta och göra lite nytta, eller kanske bara gå ut och sätta mig i solskenet en sväng. Ja, så får det bli!
Ha en härlig lördag på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar